Jumaat, 20 Februari 2009



lagu ni mengingat kan aku pada waktu muzik kat skolah aku thn lps...
ahhh..
lindu ma!!!
lagu fav budak-budak kls ktaorg.
haha!!

Label:


12:11 PG

Khamis, 19 Februari 2009

hahahahaha!!!!
stupid-do...
ahaks!
cuba korang dengar lagu ni.

cinlau-hujan,ojek,becek
hohoho...
gila deh.
diaorang buat benda nie berdasarkan skrip dari sentron 'cinderella'


sedutan dari sinetron 'cinderella'
hahaha!!!
ada idea jugak diaorang ni buat benda mcm ni.
hahaha!!!
ni pulak,dia kata memang dialog tuh.
hahaha!!!



hahaha...

gila deh...

hohoho...

i hate her...

hahaha!!!


Label: ,


11:24 PTG

Rabu, 18 Februari 2009

kak fi/pi ku hebat!

(sassy girl kak fi)

(kak pi!! suk pomo kak pi eh.hahaha!!!)

Label: ,


6:01 PG


ini kucing aku.

sungguh 'buntuk'

hohoho!!!

kiri:sumi

kanan:peot

Label:


5:53 PG

Ahad, 15 Februari 2009

ari tu Jumaat tuh,aku pergi makan2.
lepas tuh,aku tergigit bibir aku.
aku tergigit lebih kurang 7-8 kali lar...
sakit bibir ku(ceh)
ari ni,kesan gigitan tu telah menjadi ulser.
susah nak makan,susah nak minum...
susah nak bercakap...
sakit,sakit,sakit...
k.tu jer lh.
aku sedang busan.
hohohoho!!!!(aku chin chan!)

dia berkata " hoi! "

Label: ,


6:49 PG

Khamis, 12 Februari 2009

Berryz工房

4:26 PG


aku busan.mari kita sama-sama dengar lagu!



kiss! kiss! kiss! -ボーノ

Label:


4:18 PG


ni kawan aku.
nama dia Nur Sabrina Irwan.
hobi dia adalah ketawa dan buat kerja gila...
dia ada buat lagu.
nama lagu tu kemaik.
kalo dalam bahasa sarawak,kemaik tu kotor.
dia buat lagu tu guna irama lagu one step at a time.
dengar kanlah lagu one step at the time by Jordin Sparks


cover by Nur Sabrina Irwan

kemaik,kemaik,kemaik,ke ke-maik

kemaik,kemaik,kemaik,ke ke-maik.

kemaik,lah maik

kemaik,kemaik kemaik

lalalalalalala(seterusnya,korang buat sendiri lirik tu.haha!)

Label:


3:22 PG

Rabu, 11 Februari 2009

betol ker kat skolah aku nak buat pasukan sorak pakai ahli kelab kebudayaan???hah!!!tak nak!kebudayaan ada kena mengena dengan pasukan sorak ker???pelik pelik jer cekgu aku tuh...haha!melompat-lompat pakai tudung.haha!lucu-lucu!

Label:


4:30 PG

Selasa, 10 Februari 2009

aku menge-post entri kt bawah tu suka-suka jer sebenar nya...
tang yuan tu akan dimakan pada hari ke-15 tahun baru cina atau chap goh mei.
haha!
kalo korang nak buat makanan tu,cuba-cuba lh buat!
haha!
k.
aku busan.
makaseh coz baca apa yang aku tulis ni!

Label:


6:21 PG

Isnin, 9 Februari 2009



Tang yuan is a dish of glutinous rice balls served in a sweet broth. In Chinese culture, it is traditionally served on Dong Zhi, the winter solstice. By eating tang yuan, you welcome in the winter and become one year older.

Tang yuan makes a delicious winter snack and is easy to prepare. Despite its association with mid-winter, it can be enjoyed at any time of year.

Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 10 minutes
Ingredients:
1 cup glutinous rice flour
4 ounces water
Brown sugar to taste
Food coloring (optional)
Fresh ginger (optional)
Preparation:
Pour the glutinous rice flour in a bowl and slowly add water until the mixture becomes the texture of dough. You may not need the entire 4 ounces of water to reach the proper consistency. Knead the dough for about 5 minutes. You can divide the dough in half and add food coloring to one half.

Pinch off pieces of the dough and roll it into small balls.

Drop the balls into boiling water and cook them until they float - about 5 to 10 minutes.

While the balls are cooking, prepare a sweet soup by boiling water and adding brown sugar. Fresh ginger can also be added to the soup.

Put the cooked balls into the soup and serve.

Tong Yuan can also be stuffed with a paste made from peanut butter, black sesame seeds or red beans.

6:21 PG

Ahad, 1 Februari 2009







1:finch letter to you invisible drum
2:finch letter to you (cover)
3:bunkface situasi (cover)

Label:


10:49 PTG